Продовження діяльності Громадської ради при МНС України задля забезпечення політики безпеки людини

Чергове десяте засідання Громадської ради при МНС України відбулося 8 липня 2013 року.

Відкриваючи ювілейне засідання, Голова Громадської ради Олег Олійник привітав колег-однодумців із другою річницею від дня створення Ради. Зауважив на дворічному успішному ідейному гуртуванні та спільних громадянських діях у справі забезпечення державної політики безпеки людини. Подякував колегам за справжню громадянську позицію та побажав подальших успіхів у розвитку громадянського суспільства в Україні.

В основу порядку денного засідання було покладено питання участі громадян України у формуванні та реалізації державної політики сприяння розвиту громадянського суспільства та безпеки людини.

Олег Олійник нагадав колегам, що «метою Громадської ради є забезпечення впливової участі громадян в управлінні державними справами України шляхом формування та реалізації державної політики безпеки людини та захисту від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру та її складових: запобігти, врятувати, допомогти. Це одна з форм динамічних політик громадянського суспільства, через яку громадяни мають унікальну можливість впливати на зміст рішень органів влади, не лише стратегічних, але й тактичних, не лише програмних, але й фактичних. Така політика здатна забезпечувати продуктивне формування цілісної політики розвитку громадянського суспільства за умови її постійного моніторингу та системно-якісної оптимізації».

Заступник Голови Борис Платкевич зазначив, що Громадська рада та, зокрема, очолюваний ним Комітет правового забезпечення та законотворчої діяльності спрямовували свої дії на поліпшення екологічної ситуації в Україні шляхом сприяння розробці та впровадженню засобів і методів протипожежної охорони та техногенної безпеки, створення цивілізованих умов роботи ринку пожежного та техногенного призначення, захисту учасників вітчизняного ринку, спільних інтересів громадян у галузі безпеки людини і забезпечення її нормативно-регуляторною та нормативно-технічною базою на рівні стандартів Європейського Союзу.

Борис Платкевич запропонував продовжити строк діяльності Громадської ради до закінчення строку проведення реорганізації МНС України.

Олександр Середа, Заступник Голови, Голова Комітету з питань реагування на надзвичайні ситуації та сприяння діяльності аварійно-рятувальним службам, висловив вдячність членам Громадської ради за співпрацю щодо реалізації державної політики із запобігання загибелі людей на воді та профілактики травматизму невиробничого характеру. Спеціальна програма підготовки (перепідготовки) рятувальників (плавців-рятувальників) рятувальних постів у місцях масового відпочинку населення на водних об’єктах України є результатом плідної співпраці людей-однодумців з Громадської ради та Держтехногенбезпеки України.

На підставі принципу верховенства людини задля забезпечення політики безпеки людини учасники засідання одноголосно прийняли рішення про продовження строку діяльності Громадської ради до закінчення строку проведення реорганізації Міністерства та про відповідне інформування Заступника Міністра, голову комісії з проведення реорганізації Міністерства надзвичайних ситуацій України Василя Квашука. Також було зауважено на ефективному забезпеченні виконання Плану дій на 2013 рік.

Чергове засідання Громадської ради вирішено провести 26 вересня 2013 року.

Юлія Олійник, прес-секретар Громадської ради при МНС України