Human Capital Forum 2013: прибуток бізнесу формується безцінним людським капіталом

Human Capital Forum 2013 – друга міжнародна виставка-форум з управління людськими ресурсами – відбулася у виставковому центрі «КиївЕкспоПлаза» 23-24 жовтня 2013 року.

«Безпека Людини» – офіційний сайт Громадської ради при МНС України надав інформаційну підтримку заходу, основна тематика якого – людина як основна цінність будь-якої організації.

На Human Capital Forum 2013 були представлені нові інструменти з розвитку навичок і знань персоналу компаній, тенденції у сфері управління людським капіталом, відбулися тематичні дискусії та обмін досвідом між спеціалістами.

Свої компанії представили близько 40 експонентів, експертною думкою поділилися 67 учасників, серед яких HR-директори найбільших українських та зарубіжних компаній, власники і топ-менеджери. У рамках Human Capital Forum 2013 своїми знаннями та досвідом поділилися експерти на майстер-класах, круглих столах, панельних дискусіях і практичних кейсах.

Відкрив Форум мотиваційний блок на тему можливості пошуку нових ніш на HR-ринку, спікером якого виступила Наталя Толстая, керуючий партнер російської компанії «Амплуа». Пані Наталя зазначила, що завдання Форуму – зібрати існуючі розрізнені деталі на ринку управління персоналом в одне ціле, а саме тому внесок та участь кожної людини, кожного учасника галузі HR, неоціненний і дуже важливий.

Головна ідея Виставки-форуму – людина є основою будь-якого бізнесу. Сьогодні часто доводиться стикатися з проблемою, коли керівництво основну увагу приділяє автоматизації, оптимізації та іншим технологічним процесам, тоді як роль людського капіталу відходить на другий план.

Human Capital Forum став майданчиком, де учасники знайшли для себе відповіді на найбільш хвилюючі питання: яким чином людський капітал може допомогти компанії в отриманні прибутку; як люди стають основоположним чинником у створенні конкурентної переваги і як повинна винагороджуватися людська праця, спрямована на благо компанії.

Відвідувачі форуму дізналися, чи існує місце особистісному креативному вкладу в апріорі запропоновані правила трудового розпорядку. На практичних кейсах експерти спільно зі своїми клієнтами розкрили тонкощі «людських відносин» усередині компанії та розповіли, як правильно слід вибудувати діалог з персоналом, з підлеглими та співробітниками.

У рамках секцій «Новий час – нові інструменти» і «Взаємодія поколінь» було розглянуто проблему конфлікту поколінь, головними складовими якої є абсолютно різні підходи, пріоритети та ставлення до роботи у різних вікових групах. Умовно ці покоління можна позначити Х і Y , де Х – це люди віком приблизно до 47 років, а діапазон Y-ків – 20-23 роки.

Учасники заходу разом з експертами обговорили питання гендерного сприйняття новизни у роботі, відповідно до якого, чоловіки охочіше сприймають новинки, тоді як жінки відрізняються критичнішим ставленням до нового. Ці психологічні особливості важливо враховувати HR-керівнику.

Під час секції «Професії, яких не існує» модератор Тимофій Бадіка, засновник музичного інтернет-проекту ITOP.FM, доповів про проблеми сучасних IT-професій, навичкам яких майже ніде не навчають. З проблем, що заважають будувати людський капітал, пан Тимофій зазначив неправильну адаптацію співробітників у межах компаній. Фактором успіху, на думку спікера, є відсутність страху інвестувати у співробітників.

Другий день Форуму було присвячено теорії спіральної динаміки, головним спікером якого виступив Валерій Пекар, президент компанії «Євроіндекс», член команди «ВікіСітіНоміка». За словами пана Валерія, спіральна динаміка – це модель еволюції мислення, лідерства та управління, що стала популярною в останні роки завдяки практичному застосуванню і елегантності. У фокусі теорії – зміна систем цінностей і парадигм мислення, кожній з яких відповідають свої картини світу, свої поняття «робота», «сім’я», «успіх» і т.д.

Люди мислять по-різному, мають різні системи цінностей, тому інструменти управління персоналом повинні бути глибоко персоналізовані та ґрунтуватися на цих цінностях.

За результатами Human Capital Forum 2013 організатори зазначають, що ринок готовий до такої події і, більше того, вона є необхідною. Свідчення цьому той факт, що навіть через годину по закінченню дводенного форумного марафону, конференц-зали все ще були повні людей, і учасники все ще продовжували розкривати для себе найгостріші питання.

Фахівцям і експертам вдалося донести до учасників, що прибуток бізнесу формується не тільки грошовим, але і безцінним людським капіталом.

Організатори Human Capital Forum дякують учасників, партнерів, спікерів, експертів та відвідувачів та гостей Виставки-форуму та запрошують на майбутній Human Capital Forum 2014.

Юлія Олійник, прес-секретар Громадської ради при МНС України,

за матеріалами організаторів Human Capital Forum

Один комментарий к “Human Capital Forum 2013: прибуток бізнесу формується безцінним людським капіталом

  1. Олег

    Під час Human Capital Forum-2013 була вирішена його головна задача — продемонструвати, що проблема «людського» капіталу набуває все більш загрозливих масштабів, і бізнес повинен повернути собі «людське» обличчя. Тому-то одне з ключових питань, яким задаються сьогодні менеджери, які усвідомили роль людського капіталу, звучить саме так: «Як капіталізувати людський потенціал підприємства, зробивши його фактором сталого отримання прибутку?». Адже при правильній кадровій політиці в кінцевому підсумку саме люди стають факторами формування конкурентної переваги компанії або підприємства, з лишком окупаючи витрати на їх мотивацію.
    Щира подяка організаторам та учасникам другої міжнародної виставки-форуму HCF-2013!

Обсуждение закрыто.