Громадська рада при МНС України вітає Українську гідрометеорологічну службу з 90-річчям

19 листопада у День працівників гідрометеорологічної служби гідрометеорологи відзначатимуть не просто професійне свято, а й 90-річчя створення національної гідрометеорологічної служби та 175-річчя початку проведення регулярних метеорологічних спостережень на території України. 

Упродовж багатьох десятиліть успішної професійної діяльності гідрометеорологічна служба забезпечує громадян прогнозами та попередженнями, сприяє подоланню надзвичайних ситуацій, забезпечує стійке функціонування державної системи гідрометеорологічних спостережень та прогнозувань, будучи членом-засновником Всесвітньої Метеорологічної Організації, бере участь у виконанні зобов’язань країни з міжнародного обміну оперативними даними, а також є учасником багатьох міжнародних наукових програм.

Головною методичною організацією гідрометеорологічної служби є Український гідрометеорологічний центр, щоденна робота якого полегшує життєдіяльність суспільства, надаючи важливу інформацію населенню, що допомагає уникнути надзвичайних ситуацій.

Громадська рада при МНС України вітає Українську метеорологічну службу та її організації з цією визначною датою та від імені громадськості висловлює подяку за точні прогнози та вчасні попередження!

Бажаємо ще довгих років плідної та успішної професійної праці, наукових та технологічних здобутків, а також ясної та сприятливої погоди щодня!