Інституційний громадський розвиток в Україні

«Відслідковуючи свіжі новини» у сфері розвитку громадянського суспільства, члени Громадської ради при МНС України взяли участь у IV Національному ярмарку інституційного розвитку.

17 листопада 2011 року члени Громадської ради при МНС України (Голова Олег Олійник, прес-секретар Юлія Олійник і члени ГР Олег Мусій та Юлія Троян) відвідали IV Національний ярмарок інституційного розвитку. Захід організовано традиційно Ресурсним центром ГУРТ за підтримки проекту «Об’єднуємося заради реформ (UNITER)», що фінансується Агентством США з Міжнародного Розвитку (USAID) та здійснюється Pact Inc.

За даними РЦ ГУРТ, аудиторія ярмарку налічувала понад 300 керівників та менеджерів громадських організацій, благодійних фондів, міжнародних і національних донорських організацій та органів влади.

Учасники заходу відвідали виставку-презентацію послуг з організаційного розвитку та взяли участь у експертних дискусіях, презентаціях, майстер-класах, а також тематичній майстерні та круглому столі «Як підвищити ефективність консультацій з громадськістю? Роль громадських рад».

Організатори ярмарку запропонували наступні теми для висвітлення та обговорення: розвиток громадянського суспільства, інвестиції в інституційний розвиток, ефективна комунікація в громадському секторі, українська ментальність та інституційна спроможність тощо.

На сьогодні в Україні, нажаль, здебільшого інвестується лише високий рівень оформлення та представлення розвитку громадянського суспільства. Учасники ж ярмарку здобули гарний стимул ефективною спільною працею громадських організацій за сприяння органів влади досягти в Україні впливового рівня громадянського суспільства, а інвестиції залучати до дієвих справ, націлених на успішний кінцевий результат.

 

Юлія Олійник, прес-секретар ГР при МНС України