Відкриття ХІ Міжнародного виставкового форуму «Технології захисту/ПожТех-2012»

ХІ Міжнародний виставковий форум «Технології захисту/ПожТех-2012» проходить у Києві у Міжнародному виставковому центрі 26-28 вересня 2012 року.

Офіційна церемонія відкриття Форуму відбулася за участі організаторів: Міністерства надзвичайних ситуацій України, Державної інспекції техногенної безпеки України, ТОВ Міжнародний виставковий центр, Українського союзу пожежної та техногенної безпеки, Добровільного пожежного товариства України.

Відкривав ХІ Міжнародний виставковий форум Віталій Бут, в.о. Міністра надзвичайних ситуацій України.

«Мета Форуму, — зазначає Віталій Бут, — це і демонстрація новітніх досягнень у галузі безпеки, і стимулювання їх впровадження в діяльність всіх відомств, відповідальних за гарантування безпеки держави та суспільства».

Захід, присвячений безпеці людини, об’єднав і представників державних установ, і приватних підприємств, і представників громадських організацій та усіх зацікавлених у проблемах та перспективах безпеки в Україні.

Серед учасників і відвідувачів Форуму — і члени Громадської ради при МНС України.

Формат ХІ Міжнародного виставкового форуму «Технології захисту/ПожТех-2012» передбачає не лише виставкову, а і ділову і демонстраційну програми.

Учасники Міжнародного форуму представили новітнє обладнання у галузі безпеки, сучасну техніку для запобігання надзвичайним ситуаціям та для рятування, а також професійні та наукові видання з питань безпеки.

На Форумі проходить також виставка робіт учасників Всеукраїнського конкурсу дитячої творчості «Безпека в житті – життя у безпеці». Конкурс проведено Всеукраїнським громадським дитячим рухом «Школа безпеки» у рамках реалізації проекту «Всеукраїнська акція: запобігти, врятувати, допомогти», за сприяння Державної служби молоді та спорту України. До оргкомітету фінальної частини конкурсу надійшло понад 300 робіт мистецького та літературного напрямку з 17 регіонів України, — повідомляють організатори. Учасники конкурсу — учні загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів віком від 6 до 18 років.

Конкурс дитячої творчості проводиться щорічно з метою виховання у дітей та молоді культури безпечної життєдіяльності, пропаганди здорового і безпечного способу життя, розвитку творчого потенціалу та виявлення і підтримки талановитих і обдарованих дітей.

Відвідувачі виставки мають можливість побачити і старовинні пожежні автомобілі, що мають велику історію порятунку людей.

Найсміливіші можуть оглянути територію навколо Міжнародного виставкового центру з висоти майже 30 метрів, піднявшись на драбині сучасного пожежного автомобіля.

У діловій програмі Форуму XIV Всеукраїнська науково-практична конференція рятувальників, підбиття підсумків Конкурсу на кращу протипожежну та аварійно-рятувальну продукцію, а також семінар «Розроблення інженерно-технічних заходів цивільного захисту (цивільної оборони) при проектуванні.

                                                                      

Юлія Олійник, прес-секретар Громадської ради при МНС України

 

Відкриття ХІ Міжнародного виставкового форуму «Технології захисту/ПожТех-2012»: 2 комментария

  1. Ірина Сташенко

    Так, не факт, що колись доведеться піднятися на висоту 25 метрів на пожежній драбині. Та і добре, що таке в реальному житті не трапиться. Тому хоча б заради такого «пожежного аттракціону» варто відвідати Пож-Тех-2012. Юля, а твою професійну відчайдушність — що підняла тебе на висоту пташиного польоту — просто щиро вітаю! Вашій Громраді пощастило з прес-секретарем. 🙂

  2. Олег Олійник

    Так, колективу Громради справді пощастило з унікальним прес-секретарем. Юлія не тільки професійна відчайдуха з фотокамерою в руках, а й справжня професіоналка у справі висвітлення подій та фактів людських життів, зокрема й у форматі громадянського суспільства України! Саме завдячуючи її творчому таланту й маємо цей чудовий репортаж з Виставкового форуму!

Обсуждение закрыто.