Представники Громадської ради при МНС увійшли до Ініціативної групи з розробки та забезпечення супроводу нової редакції Закону України «Про громадські об’єднання»

Організаційне засідання Ініціативної групи з розробки та забезпечення супроводу нової редакції Закону України «Про громадські об’єднання» відбулося у стінах Міністерства надзвичайних ситуацій України 22 серпня 2012 року.

Ініціативну групу сформовано на виконання рішення учасників Круглого столу «Забезпечення державою Україна конституційного права людей на свободу об’єднання у громадські організації», який напередодні було проведено спільно Громадською радою при МНС України та Міністерством надзвичайних ситуацій України, Громадською радою при Держтехногенбезпеки України, Державною інспекцією техногенної безпеки України.

Предметом обговорення на Круглому столі стало питання щодо необхідності внесення змін до Закону України «Про громадські об’єднання».

У роботі організаційного засідання Ініціативної групи взяли участь представники Громадської ради при МНС України: Голова Олег Олійник, Юлія Троян і прес-секретар Юлія Олійник, які вже раніше брали участь у спільній з МНС України роботі над законопроектом «Про основні засади державної політики у сфері профілактики травматизму невиробничого характеру».

Свої кандидатури до складу Ініціативної групи подали представники дев’яти інститутів громадянського суспільства.

Організаційне засідання Ініціативної групи з розробки та забезпечення супроводу нової редакції Закону України «Про громадські об’єднання» розпочалося зі звіту Координатора Олега Олійника.

За словами пана Олега, у якісно новому законі з якісно новою парадигмою повинен у динаміці бути прописаний принцип свободи об’єднань людей.

«Дієве визнання свободи – це і є справжня безпека людини», — зауважив Олег Олійник.

До затвердженого складу Ініціативної групи увійшли присутні учасники засідання, які напередодні подали свої кандидатури: Віктор Гореліков, Громадська організація «Український союз пожежної та техногенної безпеки», Ростислав Дзундза, Міжнародний благодійний фонд «Карітас України», Сергій Лилик, Всеукраїнська громадська організація «Українська асоціація маркетингу», Олег Олійник, Всеукраїнська громадська організація «Асоціація правників України», В’ячеслав Павлов, Українська Асоціація Меблевиків, Юлія Троян, Київська обласна громадська організація «Моральна молодь України».

Також до складу Ініціативної групи увійшов представник Міністерства надзвичайних ситуацій помічник Міністра Валерій Рева.

Список членів Ініціативної групи залишився відкритим для усіх, хто подавали свої кандидатури та бажають взяти участь у роботі групи.

Члени Ініціативної групи затвердили її керівний склад, до якого увійшли новообрані Голова – Олег Олійник, Заступник Голови Сергій Лилик і Секретар Ростислав Дзундза.

На засіданні затверджено Регламент Ініціативної групи з розробки та забезпечення супроводу нової редакції Закону України «Про громадські об’єднання».

Питання Плану дій та Концепції проекту Закону залишилися відкритими для обговорення.

Пропозиції до Плану дій Ініціативної групи приймаються на адресу grmns@meta.ua до 18:00 27 серпня 2012 року, а пропозиції до Концепції законопроекту – до 18:00 29 серпня 2012 року.

У обговоренні законопроекту члени Ініціативної групи прийшли до висновку, що майбутній Закон повинен бути якісно новий демократичний дієвий закон.

Валерій Рева зазначив, що написання Закону неможливе без концепції і базових принципів, які дадуть змогу сформувати його структуру і чіткий механізм його реалізації.

Під час обговорення матриці проекту Закону України «Про громадські об’єднання» Сергій Лилик презентував основні питання, які недосконало прописані або відсутні у законопроекті та потребують доопрацювання.

На завершення Олег Олійник висловив сподівання, що новий закон буде продуктивним і впливовим.

Наступне засідання Ініціативної групи відбудеться 5 вересня 2012 року о 15:00.

Один комментарий к “Представники Громадської ради при МНС увійшли до Ініціативної групи з розробки та забезпечення супроводу нової редакції Закону України «Про громадські об’єднання»

  1. Вячеслав Павлов

    Уважаемые коллеги . Предлагаю опубликовать список общественных организаций участвующих в разработке законопроекта . С уважением Павлов ВИ УАМ

Обсуждение закрыто.