Громадська рада при МНС провела громадське обговорення Закону «Про громадські об’єднання»

Круглий стіл на тему «Забезпечення державою Україна конституційного права людей на свободу об’єднання у громадські організації» відбувся 9 серпня 2012 року.

Захід проведено Громадською радою при МНС України спільно з Міністерством надзвичайних ситуацій України, Громадською радою при Держтехногенбезпеки України та Державною інспекцією техногенної безпеки України.

Засідання за Круглим столом зумовлене суспільною потребою в громадському обговоренню стану забезпечення державою Україна конституційного права людей на свободу об’єднання у громадські організації, а також питання щодо необхідності внесення змін до Закону України «Про громадські об’єднання» № 4572-VI від 22 березня 2012 року, що набрав чинності 19 квітня 2012 року та вводиться в дію з 1 січня 2013 року.

Громадське обговорення відбулося на доручення Прем’єр-міністра України міністерствам та іншим центральним органам

виконавчої влади провести широке громадське обговорення цих питань із залученням громадських рад при відповідних органах.

Пропозиції від громадськості мають надійти до Міністерства юстиції України до 15 серпня 2012 року, де вони будуть узагальнені і передані в установленому порядку до Кабінету Міністрів України до 1 вересня поточного року.

У роботі Круглого столу взяли участь:

  • представники Міністерства надзвичайних ситуацій України: Заступник Міністра Василь Квашук, заступник начальника Відділу зв’язків із засобами масової інформації та роботи з громадськістю Володимир Овсяник і головний фахівець Відділу Оксана Ремез;
  • представники Державної інспекції техногенної безпеки України: директор Департаменту пожежної безпеки Михайло Байтала та провідний фахівець відділу по роботі з персоналом, організації підготовки, перепідготовки, підвищення кваліфікації та мобілізаційної роботи Управління забезпечення діяльності Держтехногенбезпеки Ірина Стецюк;
  • члени Громадської ради при МНС України на чолі з Головою Олегом Олійником;
  • члени Громадської ради при Держтехногенбезпеки України на чолі з Головою Сергієм Новаком;
  • а також запрошені представники інших інститутів громадянського суспільства.

Зі вступним словом виступив Заступник Міністра надзвичайних ситуацій України Василь Квашук.

Виступ на тему «Правничий екскурс в історію питання» представив Олег Олійник, Голова Громадської ради при МНС України, член Правління Асоціації правників України.

Про виклики громадянському суспільству, що становить Закон України «Про громадські об’єднання», розповів (.ppt) Сергій Лилик, Керівник дослідницьких програм Всеукраїнської громадської організації «Українська асоціація маркетингу».

У результаті плідної дискусії учасники Круглого столу напрацювали пропозиції щодо внесення змін до закону «Про громадські об’єднання» та прийняли резолюцію (.doc).

Внаслідок громадського обговорення вирішено сформувати Ініціативну групу з розробки та забезпечення супроводу нової редакції Закону України «Про громадські об’єднання».

Пропозиції щодо кандидатур учасників Ініціативної групи слід надсилати до 18.00 год. 15 серпня 2012 року на grmns@meta.ua. У повідомлені зазначайте ім’я, по батькові, прізвище кандидата, найменування інституту громадянського суспільства чи іншої юридичної особи, займану посаду представника та його контактну інформацію (e-mail, телефон).

Юлія Олійник, прес-секретар Громадської ради при МНС України

Громадська рада при МНС провела громадське обговорення Закону «Про громадські об’єднання»: 2 комментария

  1. Олег Олійник

    За результатами Круглого столу формується Ініціативна група з розробки та забезпечення супроводу нової редакції Закону України «Про громадські об’єднання», оскільки Закон України «Про громадські об’єднання» від 22 березня 2012 року № 4572-VI є неправовим, бо не відповідає визнаному та діючому в Україні принципу верховенства права.

    1. Володимир Купрій

      Уважно ознайомився з так званим аналізом викликів, що зроблені паном Лиликом. Ну що сказати, штампи та кліше і більше нічого. Особливо «радує» філософські сентенції щодо визначень громадянського суспільства та правової природи громадських організацій. Ну а визначення GONGO засвідчують, що автор просто не розуміється в тому, про що пише.

Обсуждение закрыто.