Правління Громадської ради провело засідання

Правління Громадської ради при Міністерстві надзвичайних ситуацій України провело чергове засідання 31 липня 2012 року.

Ключовим у обговоренні стало питання співпраці з Міністерством надзвичайних ситуацій, а також питання оптимізації внутрішньої роботи Громадської ради, зокрема, Секретаріату.

Оскільки робота з ведення документації є однією з запорук ефективної діяльності Громадської ради, що діє виключно у правовому полі, саме на роботі секретаря та відповідального секретаря сконцентровано увагу під час розгляду питання оптимізації роботи усієї Громадської ради.

Комунікацію з МНС було визнано ключовим елементом співпраці Міністерства з Громадською радою.

Внесення змін до Закону України «Про громадські об’єднання»

Учасники засідання розглянули питання проведення Громадською радою при МНС України спільно з МНС України громадського обговорення щодо необхідності внесення змін до Закону України «Про громадські об’єднання», що вступає в силу 1 січня 2013 року.

Голова Правління Олег Олійник проінформував про ініціативу Кабінету Міністрів та запропонував звернутися до членів Громадської ради з проханням надати пропозиції до Закону (на е-mail Голови grmns@meta.ua до 16.00 год. 7 серпня 2012 року).

Обговорення внесення змін до Закону «Про громадські об’єднання» вирішено провести 9 серпня 2012 року о 15.00 год. у приміщенні Міністерства надзвичайних ситуацій.

Проект резолюції і пропозиції до Закону будуть сформовані у результаті спільного з Міністерством обговорення.

Створення в Міністерстві надзвичайних ситуацій України водолазної служби

Олександр Середа виніс на розгляд Правлінням питання про запит до Міністерства щодо проведення заходів по створенню в МНС водолазної служби та інформування про це Громадської ради.

Вирішено обговорити діяльність майбутньої водолазної служби з відповідальними за це представниками Міністерства та звернутися з проханням про залучення Громадської ради до роботи у разі створення такої служби.

Кодекс України про адміністративні правопорушення, попередження вибухів, хибні виклики та служба 112…

Правління підтримало Громадську раду при Державній інспекції техногенної безпеки України, проголосувавши за зміни і доповнення до проекту Закону України «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення».

Розроблений законопроект було затверджено на засіданні Громадської ради при Держтехногенбезпеки.

Мета закону — підвищення відповідальності за порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки та встановлення адміністративної відповідальності за нанесення шкоди інженерному обладнанню пожежної безпеки у будівлях, житлових та нежитлових приміщеннях.

Комітетам Громадської ради при МНС з запобігання надзвичайним ситуаціям та з питань моніторингу, нормативної та експертно-аналітичної роботи Правлінням доручено вивчити питання загазованості підвальних приміщень газифікованих житлових будинків та встановлення газоаналізаторів з метою попередження вибухів.

Активну участь у засіданні та обговоренні взяв помічник Міністра Валерій Рева.

На обговорення Валерій Рева виніс питання відшкодування коштів за хибні виклики та запропонував громадськості взяти участь у роботі над цією проблемою. Пан Валерій повідомив, що в умовах складності і тривалості процесу перевірки хибності викликів проблема відшкодування потребує нагального вирішення.

Долучитися до роботи над впровадженням системи екстреної допомоги населенню України за єдиним телефоном 112 запропонував представникам Громадської ради Борис Платкевич. Олександр Леонтієв вніс пропозицію доручити профільним комітетам розглянути це питання у рамках пункту 3 розділу 3 Плану дій Громадської ради на 3 квартал 2012 року.

Юлія Олійник, прес-секретар Громадської ради при МНС України