Повідомлення щодо проведення Круглого столу на тему: «Забезпечення державою Україна конституційного права людей на свободу об’єднання у громадські організації»

Повідомлення щодо проведення Громадською радою спільно з Міністерством надзвичайних ситуацій України, Громадською радою при Держтехногенбезпеки України та Державною інспекцією техногенної безпеки України Круглого столу на тему: «Забезпечення державою Україна конституційного права людей на свободу об’єднання у громадські організації»

Відповідно до абзацу четвертого доручення Прем’єр-міністра України Азарова М.Я. від 25 червня 2012 року № 26372/0/1-12 (за результатами зустрічі Прем’єр-міністра України з головами громадських рад 14 червня 2012 року) міністерствам та іншим центральним органам виконавчої влади визначено завдання провести із залученням громадських рад при відповідних органах широке громадське обговорення питання щодо необхідності внесення змін до Закону України «Про громадські об’єднання» № 4572-VI від 22 березня 2012 року, що набрав чинності 19 квітня 2012 року та вводиться в дію з 1 січня 2013 року.

На виконання рішення Правління Громадської ради при МНС України від 31 липня 2012 року № 7/2п, 09 серпня 2012 року о 15.00 год. у залі Колегії на 2 поверсі приміщення Міністерства надзвичайних ситуацій України за адресою: м. Київ, вул. О. Гончара, 55а відбудеться спільне Громадської ради при МНС України та Міністерства надзвичайних ситуацій

України, Громадської ради при Держтехногенбезпеки України та Державної інспекції техногенної безпеки України засідання за Круглим столом на тему: «Забезпечення державою Україна конституційного права людей на свободу об’єднання у громадські організації».

Мета заходу: громадське обговорення стану забезпечення державою Україна конституційного права людей на свободу об’єднання у громадські організації, а також питання щодо необхідності внесення змін до Закону України «Про громадські об’єднання» та до 15 серпня надання відповідних пропозицій Міністерству юстиції України для узагальнення та до 1 вересня подання в установленому порядку Кабінету Міністрів України.

ПОПЕРЕДНЯ ПРОГРАМА КРУГЛОГО СТОЛУ

«Забезпечення державою Україна конституційного права людей на свободу об’єднання у громадські організації»

09 серпня 2012 року о 15.00 год., зала Колегії, м. Київ, вул. О. Гончара, 55а

15:00 Вступне слово співорганізаторів: Заступник Міністра надзвичайних ситуацій України Василь Павлович Квашук і представник Державної інспекції техногенної безпеки України

Виступи:

15:10 Правничий екскурс в історію питання.

Олег Володимирович Олійник, Голова Громадської ради при МНС України

15:25 Сергій Вікторович Новак, Голова Громадської ради при Держтехногенбезпеки України
15:40 Закон України «Про громадські об’єднання»: виклики громадянському суспільству.

Сергій Володимирович Лилик, Керівник дослідницьких програм Всеукраїнської громадської організації «Українська асоціація маркетингу»

15:55 Питання виступаючим, дискусія
16:45-17:00 Пропозиції учасників Круглого столу та прийняття резолюції

Реєстрація учасників засідання – з 14.30 год. до 14.55 год. у день проведення засідання.

Учасникам заходу для реєстрації мати при собі паспорт або інший документ з фотографією, який засвідчує особу.

До 18.00 год. 08 серпня 2012 року на grmns@meta.ua слід надіслати підтвердження щодо участі у засіданні для внесення учасників до пропускного та реєстраційного списків.

Акредитація журналістів за адресою grmns@meta.ua

Телефон для довідок: 247 32 21

Олег Володимирович Олійник,

Голова Громадської ради при МНС України