Олег Олійник та Віктор Доманський взяли участь у Колегії МНС України

Засідання Колегії Міністерства надзвичайних ситуацій України відбулося 24 липня 2012 року. 

Колегія МНС підбила підсумки роботи Міністерства за перше півріччя 2012 року та визначила завдання на друге півріччя поточного року.

У роботі засідання взяли участь перший заступник Міністра Віталій Бут, заступники Міністра Василь Квашук та Володимир Сиротін, керівники департаментів МНС, начальники головних територіальних та територіальних управлінь МНС в областях, Криму, містах Києві та Севастополі, а також народний депутат України Сергій Василенко і головний консультант Головного управління з питань регіональної та кадрової політики Адміністрації Президента Тетяна Акімова, — повідомляє прес-служба МНС.

До складу Колегії входять і представники Громадської ради при МНС Олег Олійник, член Правління Асоціації правників України, та Віктор Доманський, голова Асоціації Всеукраїнської асоціації ветеранів війни та Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи.

Нагадаємо, що на початку 2012 року відбулося підсумкове засідання Колегії за минулий 2011 рік, де було схвалено пріоритетні завдання на поточний рік.

Розглянувши результати роботи МНС у першому півріччі 2012 року, Колегія відзначила оперативність реагування на надзвичайні ситуації органами управління та підрозділами цивільного захисту, злагодженість і професійність дій під час проведення чемпіонату Євро 2012 в Україні.

У першому півріччі активно проводилася законодавча робота Міністерства, серед якої і спільна з Громадською радою при МНС розробка проекту Закону «Про основні засади державної політики у сфері профілактики травматизму невиробничого характеру».

Активно впроваджувалися заходи зі зняття з експлуатації Чорнобильської АЕС.

Серед першочергових завдань Міністерства на друге півріччя 2012 року було визначено:

— забезпечення впродовж пожежонебезпечного періоду постійної готовності до своєчасного залучення сил і засобів реагування на пожежі у природних екосистемах;

— постійний контроль за станом пожежної безпеки розташованих поблизу лісових масивів населених пунктів, транспортних комунікацій, систем життєзабезпечення, об’єктів підвищеної небезпеки та місць масового перебування громадян;

— посилення контролю за організацією заходів безпеки і порятунку людей на водних об’єктах;

— завчасну підготовку та забезпечення готовності підпорядкованих підрозділів до виконання завдань за призначенням в осінньо-зимовий період 2012-2013 років.

Віталій Бут, перший заступник Міністра, підсумовуючи, акцентував увагу саме на необхідності посиленого контролю за пожежною безпекою торфовищ, лісів та хлібних масивів, а також важливості своєчасної підготовки до зимового сезону.

Юлія Олійник, прес-секретар Громадської ради при МНС України