XII Всеукраїнський (VII Міжнародний) збір-змагання «Школа безпеки» успішно пройшов на Волині

XII Всеукраїнський (VII Міжнародний) збір-змагання юних рятувальників «Школа безпеки» відбувся на Волині. «Школа безпеки» здійснила черговий випуск кращих юних рятувальників.

Збір-змагання організовано Всеукраїнським громадським дитячим рухом «Школа безпеки» та Міністерством надзвичайних ситуацій України. Захід проводився за фінансової підтримки Державної служби молоді та спорту України та за сприянням  Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України і Волинської обласної державної адміністрації.

Подія відбулася «за  ініціативи людей, яким не байдуже майбутнє України, життя і здоров’я юних громадян нашої держави», — зазначають організатори.

Урочисте відкриття зборів «Школи безпеки» відбулося 25 серпня у Луцьку, на спортивному комплексі Територіального управління МНС України у Волинській області.

Понад 400 учасників взяли участь у змаганнях. Серед загонів юних рятувальників – учасники з АР Крим, з 19 областей України, міст Києва та Севастополя, а також юні рятувальники з Білорусі, Польщі, Росії та Словаччини.

Проживали учасники зльоту на базі позашкільного дитячого закладу оздоровлення та відпочинку ім. Олега Кошового (с. Дачне Ківерцівського району на Волині).

Цьогорічний збір-змагання юних рятувальників «Школа безпеки» присвячено героям Чорнобиля, на честь ушанування яких, учасники змагань представили вірші, пісні, інсценівки.

Офіційно відкривав Збір-змагання директор Департаменту цивільного захисту МНС України Василь Стоєцький. Привітання учасникам надійшли і від Міністра з питань надзвичайних ситуацій Віктора Балоги та Голови Державної служби молоді та спорту України Равіля Сафіулліна.

У рамках програми Збору-змагань проведено змагання та зведені польові навчання, психологічні тестування, конкурси представлення команд, «Міс та Містер-рятувальник-2012», стіннівки та багато інших заходів, спрямованих на розвиток у дітей та молоді фізичної підготовки, а також умінь та навичок діяти, як індивідуально, так і колективно, у екстремальних ситуаціях, приходити на допомогу.

«Щодоби підрозділи МНС України гасять – вдумайтеся тільки! – двісті пожеж! І кожна з них – випробування для людей, які опиняються близько до місця несподіваного загоряння», – розповіла «Урядовому кур’єру» Ірина Варварук, начальник відділу роботи із ЗМІ та громадськістю територіального управління МНС у Волинській області. – «Тому з малих літ маємо вчити наших дітей правил безпечної поведінки, вміння брати на себе відповідальність і адекватно та кваліфіковано діяти в нестандартних ситуаціях».

Перше загальнокомандне місце у XII Всеукраїнському зборі-змаганні юних рятувальників «Школа безпеки» посіла команда Тернопільської області, друге – команда з Миколаївської області, а третє вибороли юні рятувальники з Луганська. Команда ліцею № 208 м. Києва продемонструвала високий рівень підготовки, поступившись команді Луганська всього 0,2 балами.

Заступник голови Волинської ОДА Олександр Курилюк привітав учасників змагань: «Школа безпеки вчить, у першу чергу, бути відповідальними, бути прагматичними, приймати рішення. І ви всі молодці. Ви сміливі, цілеспрямовані, ви бачите ціль, ви йдете до результату. Ви є прикладом, напевно, для усіх ваших ровесників».

«Підготовка до цих змагань може стати взірцем того, як нині потрібно працювати з найдорожчим, що має суспільство, – нашими дітьми», – пише Валерій Мельник, редактор «Урядового кур’єра».

Організатори упевнені, що хлопці і дівчата – учасники  збору-змагання “Школа безпеки” – зуміють прийти на допомогу в разі надзвичайної ситуації, а, можливо, у майбутньому і оберуть професію рятувальника.

Юлія Олійник, прес-секретар Громадської ради при МНС України,

за матеріалами «Школи безпеки» і «Урядового кур’єра»