Рік дитячої творчості: Всеукраїнський конкурс дитячо-юнацької творчості «Безпека в житті — життя у безпеці»

Роком дитячої творчості проголошено 2013 рік, відповідно до Указу Президента України від 28.12.2012 № 756/2012 «Про проведення у 2013 році в Україні Року дитячої творчості»,

«з метою сприяння забезпеченню освітньо-культурних потреб дітей, створення умов для їх творчого, інтелектуального, духовного та фізичного розвитку, виявлення і підтримки талановитих та обдарованих дітей, організації змістовного дозвілля, вдосконалення виховної роботи та розбудови системи позашкільної освіти […]».

Під гаслом безпеки дитини у період з 1 квітня по 1 вересня 2013 року Всеукраїнський громадський дитячий рух «Школа безпеки» проведе Всеукраїнський конкурс дитячо-юнацької творчості «Безпека в житті — життя у безпеці».

Конкурс «Безпека в житті — життя у безпеці» проводиться щорічно з метою виховання у дітей та підлітків культури безпечного і здорового способу життя, а також загальнолюдських цінностей; формування свідомого і відповідального ставлення до безпеки; залучення уваги громадськості до проблем дитячого травматизму; пропаганди професії рятувальника; а також розвитку творчого потенціалу дітей та виявлення і підтримки талановитих і обдарованих дітей.

Конкурс проводиться за наступними етапами: шкільний, районний (міський), обласний (регіональний) та Всеукраїнський за двома напрямами: літературний та мистецький.

Свої творчі роботи на тему безпечної життєдіяльності (оповідання, казки, вірші, малюнки, фотографії, плакати, м’які іграшки та інші вироби) діти представлять у трьох вікових категоріях: молодша – 6 — 9 років; середня – 10 — 14 років; старша –  15 — 18 років.

Переможців та призерів нагородять дипломами, грамотами та призами від організаторів і організацій-партнерів.

За підсумками конкурсу Оргкомітет обере кращі роботи для участі у Міжнародному конкурсі «Рятувальник очима дітей», що проводиться Міжнародною асоціацією молодіжних громадських організацій рятувальників-пожежних «ЮнСПАС».

Крім того, кращі роботи будуть представлені на виставці дитячої творчості, що відбудеться в рамках акції, присвяченій Міжнародному дню захисту дітей, та інших виставках, а також надруковані у спеціалізованих засобах масової інформації.

Юлія Олійник, прес-секретар Громадської ради при МНС України

Рік дитячої творчості: Всеукраїнський конкурс дитячо-юнацької творчості «Безпека в житті — життя у безпеці»: 11 комментариев

  1. Олег Олійник

    Ми, відповідальні лідери громадянського суспільства — члени Громради, сприймаємо президентську ініціативу проголошення 2013 року Роком дитячої творчості як один із пріоритетів у своїй діяльності в справі творчого формування та реалізації державної політики безпеки людини та, зокрема, безпеки дитини спільно зі Всеукраїнським громадським дитячим рухом «Школа безпеки».

  2. Алла Негрієнко

    Дякую Олійник Юлії за підготовлений та розміщений матерал щодо конкурсу «Безпека в житті — життя у безпеці».
    Разом ми зможемо «гори перевернути», разом ми зможемо зробити багато добрих справ для наших дітей!!!
    Дякую, Юля!
    Взагалі, цей конкурс — є надзвичайно цікавим і корисним заходом! Його результатом також буде нагородження переможців путівками до МДЦ «Артек» та видання збірника «Автори — діти»

  3. admin Автор записи

    Завжди із задоволенням інформуємо про гарні справи наших організацій!
    З повагою, Юлія Олійник

  4. Єпіфанцев

    Хочу подякувати пану Олійнику за схвальне прийняття ідей руху «Школа безпеки», до речі,нам всі висловлюють слова підтримки, але , на жаль, більшість — тільки слова.
    Рух «Школа безпеки» готовий стати лідером у навчанні дітей та підлітків безпеці життєдіяльності ,особливо у форматі позашкільної освіти. У нас є відповідні програми ,досвід, напрацювання.
    Я прошу Громадську Раду ініціювати підготовку звернення від МНС до Міністерства освіти і науки з пропозицією: 1. Ввести в навчальних закладах факультативи «Школа безпеки» для учнів 10-11 класів.
    2.На обласному рівні відкрити профільні позашкільні навчальні заклади «Школа безпеки»
    З повагою І. Єпіфанцев

  5. Алла Негрієнко

    Ігоре Володимировичу! Підтримую Ваші пропозиції! Прошу п. Олійника О.В. винести пропозиції на розгляд Громадської ради!!!

  6. Олег Олійник

    Ігоре Володимировичу, гарна ідея щодо підготовки звернення від МНС до Міністерства освіти і науки.
    З метою продуктивної її реалізації пропоную Вам, Алло Олегівно, ініціювати розгляд означеного питання в Комітеті Громради з питань запобігання надзвичайним ситуаціям і за результатами його розгляду підготувати проекти звернення та рішення Громради (пункти 3.11, 3.12 Регламенту Громадської ради при МНС України).
    Водночас задля забезпечення адекватного розуміння та сприйняття ідеї «Школи безпеки» слід організувати проведення громадського обговорення даного питання у форматі Круглого столу з представниками профільних центральних органів виконавчої влади, створених при них громадських рад і заінтересованих установ, організацій.
    Саме такий алгоритм комплексних дій забезпечить введення в навчальних закладах України факультативу «Школа безпеки».

  7. Єпіфанцев

    Вітаю Вас. В Житомирській області конкурс «Безпека в житті-життя у безпеці» набирає обертів, наша новація- проведення Ітуру обласного конкурсу в Інтернет, уже е непогані роботи http://saturnclub.at.ua/blog(перегляньте).
    З повагою, І. Єпіфанцев

  8. Богдан

    Пане Олійник!Значимість таких конкурсів,тим більше на різних рівнях,викликає однозначне схвалення.
    Однак, на мою думку,зафіксована в меті конкурсу ідея виховання у дітей та підлітків загальнолюд-ських цінностей, гуманізму, співчуття, не знайшла свого відображення у запропонованій тематиці робіт. Роботи ж учасників, згідно положення, в першу чергу оцінюватимуться за відповідність заданій тематиці.
    І ще одне дуже болюче питання. Чому у мистецькому напрямі конкурсу не передбачено авторську пісню?!(Можна,наприклад, висилати текст,Фонограму, ноти)
    Здається, від таких доповнень у Положенні конкурс тільки виграє.
    З повагою Б.Побуринний

    1. Єпіфанцев:

      Вітаю Вас, в Положенні про конкурс в Житомирській обл. передбачено заявлення на участь музичних творів. У нас уже є малюнки, вірші, казки, оповідання. Див.:http://saturnclub.at.ua/blog .
      Складність в іншому, конкурсів дитячої творчості проводиться масса, я знаю декілька, яки зачахли на районному етапі. Це просто данина моді якась. Вчителі, почувши «конкурс» явно не радіють. Я би пропонував обмежити кількість конкурсів, залишити кращі і рознести їх по часу. З повагою, І. Єпіфанцев

  9. Олег Олійник

    Вітаю, пане Богдане! Повністю поділяю Вашу думку щодо, можливої неповноти відображення мети Конкурсу в запропонованій тематиці робіт. Хоча, здебільшого, це питання стосується його ініціаторів — ВГДР «Школа безпеки».
    Проте,як на мене, то пропонував би Вам і потенційним учасникам Конкурсу особливо не перейматися тематикою конкурсних робіт, адже вона має бути розкрита їх змістом, синхронним із метою Конкурсу. Ми ж Вами розуміємо, що справжня свобода творчості не контрольована, тому-то її важко й оцінювати. Але члени журі, будемо надіятися, також творчі особистості, то ж розумінням ставитимуться до оцінки дитячих шедеврів.
    Наразі мета Конкурсу деталізована в його завданнях, які в новій редакції визначені, зокрема, як «виховання загальнолюдських цінностей, зокрема, патріотизму, гуманізму, співчуття, творчості, безпеки, відповідальності».
    Щодо Вашої зауваги стосовно не передбачення авторської пісні в мистецькому напрямі Конкурсу, то, думаю, що ця проблема поправима — ще можна внести правки в Положення про нього.
    Отож, побажаймо майбутнім учасникам Конкурсу творчого натхнення та радісного настрою задля якнайкращої реалізації своїх унікальних талантів через успішне та яскраве висвітлення його теми.

Обсуждение закрыто.