На засіданні Правління Громадської ради при МНС сформовано План дій на четвертий квартал 2012 року

Правління Громадської ради при МНС України провело чергове засідання 18 вересня 2012 року.

Напередодні сьомого засідання Громадської ради члени Правління провели засідання для формування проекту Плану дій Громадської ради при МНС України на четвертий квартал 2012 року.

Окрім схвалення напрацьованого Плану дій на останній квартал поточного року, Правління визначилося з проектом порядку денного сьомого засідання Громадської ради, яке відбудеться о 16:00 26 вересня 2012 року.

На засідання планується запросити представника керівного складу Міністерства надзвичайних ситуацій України.

Розглянуто і організаційні питання про припинення членства та заміну членів складу Громадської ради при МНС України.

Під час засідання Голова Правління Олег Олійник поінформував присутніх щодо внесених представниками Громадської ради пропозицій до Закону України «Про громадські об’єднання». Олег Олійник та Юлія Троян увійшли до складу Ініціативної групи з розробки та забезпечення супроводу нової редакції Закону України «Про громадські об’єднання». Однак напрацьовані пропозиції членів Ініціативної групи не були враховані Урядом під час розгляду питання доцільності внесення змін до Закону.

Олександр Середа доповів щодо звернення до Міністерства з питань корупційних дій представників МНС України. Це питання піднімалося і раніше на засіданні Правління.

Олександр Леонтієв зауважив на проблемах, вирішення яких відноситься до компетенції МНС, зокрема, запобігання надзвичайним ситуаціям. Ці проблеми доцільно вирішувати у рамках пункту 8 Плану дій Громадської ради на четвертий квартал 2012 року «Спільна з Міністерством організація проектної діяльності в межах компетенції МНС України».

Юлія Олійник, прес-секретар Громадської ради при МНС України