Чергове засідання Громадської ради при МНС України

Попри те, що минають останні літні дні, Громадська рада при МНС України продовжує доводити свою дієвість. Робота на черговому засіданні розпочалася зі звіту Робочої групи з підготовки проектів документів Громадської ради при МНС України.

Голова Олег Олійник у звіті Робочої групи проінформував присутніх про процес погодження Положення про Громадську раду при МНС України з Міністерством. Крім того, пан Олег зауважив на тривалості процесу через ряд розбіжностей у його баченні представниками МНС. Нагадаємо, що Положення, сформоване членами Робочої групи на чолі з правником Олегом Олійником, започатковує розбудову громадянського суспільства за принципом верховенства людини та формування і реалізацію політики правової держави у галузі безпеки людини та захисту від надзвичайних ситуацій.

Також на засіданні в активному обговоренні були розглянуті усі питання порядку денного, зокрема членами Громадської ради затверджено Структуру Громадської ради та її постійних робочих органів, що уможливило формування Правління та Комітетів Громадської ради.

Відповідно до порядку денного сформовано Секретаріат в особі: Олександра Кликова (відповідальний секретар), Юлії Олійник (прес-секретар) та Олександра Компанця (секретар).

У зв’язку з триваючим процесом погодження Положення про Громадську раду з Міністерством, підготовку до затвердження Громадською радою Положення, Концепції та Регламенту доручено діючій Робочій групі. 

По закінченню засідання почалася робота з формування комітетів та залучення до них не лише членів Громадської ради, а й зовнішніх експертів.

Вже вкотре у засіданні Громадської ради взяв участь та був запрошений до слова помічник Міністра Валерій Рева.

Слід зазначити, що засідання Громадської ради є публічними для усіх, хто заінтересований у її діяльності.

Юлія Олійник, прес-секретар ГР при МНС України