До уваги інститутів громадянського суспільства, які подали заяви про участь в установчих зборах по формуванню складу Громадської ради при МНС до його реорганізації

3 листопада 2010 року Кабінет Міністрів України прийняв постанову № 996 «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики».

Виходячи з положень постанови Кабінету Міністрів України № 996, якою, зокрема, затверджено Типове положення про громадську раду при міністерстві, іншому центральному органі виконавчої влади, Раді міністрів Автономної Республіки Крим, обласні, Київській та Севастопольській міській, районній, районній у мм. Києві та Севастополі державній адміністрації (далі – Типове положення), можна стверджувати, що її дія в часі обмежується лише положеннями ч. 1 ст. 58 Конституції України (закони та інші нормативно-правові акти не мають зворотної дії в часі, крім випадків, коли вони пом’якшують або скасовують відповідальність особи).

Враховуючи зазначене, а також те, що міністерство у своїй діяльності керується Конституцією та законами України, актами та дорученнями Президента України, актами Кабінету Міністрів України, іншими актами законодавства України (пункт 2 Типового положення про міністерство України, затвердженого Указом Президента України від 24 грудня 2010 року № 1199) дія постанови Кабінету Міністрів України від 3 листопада 2010 року № 996 поширюється на міністерства, утворені на підставі Указу Президента України від 9 грудня 2010 року № 1085 «Про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади».

Наразі Указом Президента України від 06 квітня 2011 року № 402/2011 затверджено Положення про Міністерство надзвичайних ситуацій України, що дає можливість провести легітимні установчі збори по формуванню складу Громадської ради при Міністерстві.

 Відповідно до пункту 8 Типового положення, наказом Міністерства надзвичайних ситуацій України від 07 червня 2011 року № 584 затверджено склад Ініціативної групи з підготовки та проведення установчих зборів з обрання складу Громадської ради при Міністерстві надзвичайних ситуацій України.

 Того ж дня на офіційному веб-сайті Міністерства надзвичайних ситуацій України оприлюднене підготовлене Ініціативною групою повідомлення про дату, час, місце, порядок проведення установчих зборів, порядок подання заяв для участі в установчих зборах, відомості про склад ініціативної групи та прізвища, імена, по батькові, електронні адреси та номера телефонів відповідальних осіб.

Відтак, інститутам громадянського суспільства, які до реорганізації Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи, до затвердження Положення про Міністерство надзвичайних ситуацій України чи до оприлюднення повідомлення Ініціативної групи з підготовки установчих зборів по формуванню складу Громадської ради при МНС України подали заяви про участь в установчих зборах по формуванню складу Громадської ради при Міністерстві України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи/Міністерстві надзвичайних ситуацій України – слід у загальному порядку, визначеному Ініціативною групою, до 27 червня 2011 року включно (крім вихідних та святкових днів) за адресою: м. Київ, вул. О. Гончара, 55а, з 10.00 год. до 17.00 год. подати відповідні заяви з додатковими документами, перелік яких передбачений постановою Кабінету Міністрів України від 11 листопада 2010 року № 996, а зміст визначений Ініціативною групою.

 

Голова Ініціативної групи Олійник Олег Володимирович

O.V.Oliynyk@mns.gov.ua, тел. 5854472, 0675001430