Громадська рада при МНС України розпочала роботу в Комітетах

Відбулося перше засідання Комітету з питань реагування на надзвичайні ситуації та сприяння діяльності аварійно-рятувальним службам.

Окрім членів Громадської ради, які виявили бажання працювати у Комітеті (Анатолій Бондарєв, Юрій Переста, Борис Платкевич, Олександр Середа, Володимир Чепець, Олександр Шмерего), до роботи долучилася експерт Ольга Колпакова – Голова громадської організації «Київське міське товариство рятування на воді».

Також присутніми були Голова Громадської ради Олег Олійник, прес-секретар Юлія Олійник та помічник Міністра Валерій Рева.

Робота розпочалася з обрання Голови Комітету (Олександр Середа), Заступника Голови (Юрій Переста) та Секретаря (Ольга Колпакова).

Після розгляду письмових пропозицій, що надійшли, члени Комітету визначили попередні напрямки роботи: питання місцевих протипожежних формувань, стану рятування на водних об’єктах, медичного забезпечення тощо.

Під час обговорення основних напрямків роботи, які увійдуть до Плану дій Громадської ради до кінця поточного року, члени Комітету особливо зауважили на важливості співпраці як із іншими Комітетами Громадської ради, так і з відповідними профільними підрозділами МНС.

Юлія Олійник, прес-секретар ГР при МНС України