«Буковець-2013»: Юні рятувальники зустріли Різдво безпечно

Зимовий навчально-тренувальний збір юних рятувальників «Буковець-2013» пройшов у селі Буковець Верховинського району Івано-Франківської області.

Різдвяні свята під гаслом безпеки зустріли близько 100 дітей та молоді віком від 10 до 18 років з Закарпатської, Івано-Франківської, Миколаївської, Полтавської, Тернопільської, Хмельницької областей та міста Києва.

Захід організовано Координаційною радою Всеукраїнського громадського дитячого руху «Школа безпеки», головою якої є член Громадської ради при МНС України Алла Негрієнко, за сприяння Територіального управління МНС України в Івано-Франківській області та Головного управління освіти і науки Івано-Франківської обласної державної адміністрації.

У рамках Збору «Буковець-2013» професійні рятувальники та волонтери «Школи безпеки» провели для учасників майстер-класи та навчально-тренувальні заняття з:

— технік і тактик гірських сходжень,

— проведення пошуково-рятувальних робіт у зоні сходження лавин,

— надання першої медичної допомоги під час переохолодження та обмороження, при травмуваннях тощо.

Юні рятувальники оволоділи вміннями та навичками поводження під час екстремальних ситуацій у зимовий період, навчилися використовувати альпіністське спорядження та надавати першу допомогу, а найсміливіші – піднялися на гору Писаний камінь (1221 м.)!

Координаційна рада Руху «Школа безпеки» нагородила найактивніших учасників дипломами та призами.

Окрім навчальних тренувань у програмі Збору відбулися як спортивні змагання, так і культурні та екскурсійні заходи (екскурсії до музею ім. І.Франка та музею Гуцульщини, Різдвяні виступи народного колективу села Буковець).

Відгуки юних рятувальників:

Члени команди «Неопалима купина» ліцею № 208 Дніпропетровського району м. Києва:

«Перебуваючи на Зборі, досвідчені рятувальники поділилися з нами безцінним досвідом, як діяти в екстремальних ситуаціях взимку у гірській місцевості. Ми навчилися працювати з льодорубами, виконувати рятувальні роботи  під час сходження лавин, надавати першу допомогу. Особливо сподобалося сходження на гору Писаний камінь та відвідування музеїв. Ми не сумували, тому що кожного вечора мали культурну програму».

Жмакіна Вікторія, член команди «Блискавка» м. Миколаїв:

«Мене дуже вразила ця місцевість, яка зачаровує серце. Ми приїхали із півдня України на захід і мене здивувало, які тут добрі та щирі люди, готові завжди прийти на допомогу. Програма була дуже цікава та насичена корисними справами, було весело, ці 5 днів пролетіли дуже швидко. Хочеться ще побувати тут».

Скляренко Артем, член команди Команда «Обрій» смт Полонне Хмельницької області:

«На цих зборах мені сподобалося усе, а особливо собака Марик. Надіюся на подальшу співпрацю із рятувальниками».

Члени команди «Рятівник» ЗОШ № 18 м. Полтава:

«Нам дуже сподобалися збори. Завдяки ним ми знайшли багато нових і цікавих друзів. Також ми загартували свій організм. На цих зборах багато чому навчають, що знадобиться у продовж усього життя».

Наймолодша учасниця Збору, 7-річна Антоніна Загоруйко, член  команди «Екліпс» Почаївського будинку дитячої творчості Кременецького району Тернопільської області:

«Тут дуже цікаво! Я хочу ще раз приїхати сюди!»

Координаційна рада Всеукраїнського громадського дитячого руху «Школа безпеки» висловила щиру подяку за вагомий внесок в організацію та проведення Збору старшим друзям-рятувальникам, колективу Буковецької ЗОШ I-III ступенів, рятувальникам пошуково-рятувального відділення 4-ї пошуково-рятувальної групи гірської пошуково-рятувальної частини АРЗ СП ТУ МНС України у Івано-Франківській області.

 

 

Юлія Олійник, прес-секретар Громадської ради при МНС України,

за матеріалами Алли Негрієнко, голови ВГДР «Школа безпеки»

«Буковець-2013»: Юні рятувальники зустріли Різдво безпечно: 4 комментария

  1. Олег Олійник

    Справжня безпека людини: осмислена природна потреба в розумінні та діях дітей за сприяння досвідчених рятувальників — приклад для практичного наслідування дорослими українцями!

  2. Алла Прохоренко

    Абсолютно згідна та підтримую, оскільки, як секретар Чернівецького обласного відділення ВГДР «Школа безпеки», з 2006 року займаюсь організацією та проведенням змагань «Школа безпеки» у Чернівецькій області, а також разом із обласною командою приймаю участь у заходах Всеукраїнського Руху.

  3. Олег Олійник

    Щира дяка особисто Вам, пані Алло, за Ваше подвижництво з підготовки майстрів у справі безпеки людини! Наразі Громадська рада всіляко сприятиме в потужному поступі ВГДР «Школа безпеки»!

  4. Алла Негрієнко

    Дякую Олегу Володимировичу, за підтримку, будемо й надалі разом працювати під гаслом: навчаємо дітей — виховуємо суспільство!

Обсуждение закрыто.