Олег Олійник взяв участь у засіданні Ради голів громадських рад

Голова Громадської ради при МНС України Олег Олійник увійшов до складу Ради голів громадських рад при органах виконавчої влади. Перше засідання Ради відбулося 30 серпня 2012 року у Кабінеті Міністрів України.

Раду голів громадських рад створено на виконання постанови Кабінету Міністрів № 658 від 20 червня 2012 року.

Рада голів громадських рад при органах виконавчої влади є тимчасовим консультативно-дорадчим органом Кабінету Міністрів України, метою якого є налагодження взаємодії між Урядом та громадським радами при міністерствах, інших центральних органах влади виконавчої влади, Раді Міністрів Автономної Республіки Крим, обласних, Київській та Севастопольській міських держадміністраціях.

До новоствореного органу громадянського суспільства увійшли голови усіх громадських рад, які діють при органах виконавчої влади, а також представники Міністерства юстиції, Національного агентства з питань державної служби, Державного комітету з питань телебачення та радіомовлення.

Громадська рада при МНС України представлена у Раді одразу двома представниками: над питаннями безпеки людини працюватимуть Голова Олег Олійник та Олег Мусій, Голова Громадської ради при МОЗ України.

Також до складу Ради входить Голова Громадської ради при Держтехногенбезпеки Сергій Новак. У роботі першого засідання взяла участь прес-секретар Громадської ради при МНС Юлія Олійник.

Очолив Раду голів громадських рад представник Кабінету Міністрів заступник Керівника Секретаріату Юрій Авксєнтьєв, Урядовий уповноважений з питань реалізації ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд» та сприяння розвитку громадянського суспільства.

Головна ціль першого засідання Ради – обговорення питання щодо постанови № 996, внесення змін до якої було ініційоване на попередній зустрічі Прем’єр-Міністра з головами громадських рад.

На засіданні було розглянуто Регламент Ради і взято його за основу, затверджено голів секцій та робочих груп Ради.

Визначена структура Ради передбачає три секції (секція представників міністерств, центральних органів виконавчої влади, обласних адміністрацій), а також дві робочі групи, що працюватимуть над питаннями інформаційного забезпечення та аналізу взаємодії влади і громадянського суспільства.

У рамках засідання відбулася зустріч голів громадських рад з керівниками центральних органів виконавчої влади.

Про стан проведення земельної реформи звітував Голова Державного агентства земельних ресурсів Сергій Тимченко.

Заступник Міністра фінансів Сергій Рибак розповів про основні положення проекту Державного бюджету на наступний 2013 рік.

Юлія Олійник, прес-секретар Громадської ради при МНС України

Один комментарий к “Олег Олійник взяв участь у засіданні Ради голів громадських рад

  1. Олег Олійник

    Слід зауважити на тому, що Раду голів громадських рад при органах виконавчої влади створено за ініціативи Уряду, а не самих голів. До того ж, керівництво Ради представлено виключно урядовцями. Отож і для більшості голів громадських рад участь у такому «громадському органі» суто формальна. Я намагався на засіданні Ради зауважити на суспільній потребі формування впливового громадянського суспільства за принципом верховенства людини, відповідно до якого дозволено все, що не заборонено законом, на місії громадських рад, на ролі їх очільників і відповідальності їх членів. Натомість, попри підтримку небагатьох моїх партнерів-однодумців, почув у відповідь від більшості опонентів уже звичне: «Не треба нас учити». Проте вчитися нашим українським громадським діячам все-таки треба, для початку, хоча би культурі як-то бути громадянами, патріотами, лідерами. А не падати на коліна перед урядовцями та не скиглити: «Нас не чують чиновники. Ми не знаємо як нам бути. Напишіть за нас правила, за якими нам буде краще…» Отак за нас і пишуть, і так за нас усіх і живуть… А все тому, що в Україні не видно правників і їх продуктивних фахових суспільних дій! Може й дійсно, колеги, нас тут немає?!

Обсуждение закрыто.