На засіданні Громадської ради при Держтехногенбезпеки гостювали наші представники

Голова Олег Олійник разом з прес-секретарем Юлією Олійник взяли участь у засіданні Громадської ради при Державній інспекції техногенної безпеки України.

До складу Громадської ради при Держтехногенбезпеки входять і члени Громадської ради при МНС: Олександр Леонтієв, Юрій Переста та Борис Платкевич.

Головує Сергій Новак, який вже неодноразово брав участь у роботі Громадської ради при МНС.

Усього в Громадській раді при Держтехногенбезпеки представлено 14 інститутів громадянського суспільства.

На засіданні 10 липня 2012 року Голова Сергій Новак прозвітував про виконану роботу у другому кварталі поточного року.

Серед заходів, у яких Громадська рада при Держтехногенбезпеки протягом цього періоду взяла участь, є і спільні з Громадською радою при МНС  та Міністерством заходи, присвячені 26-й річниці аварії на ЧАЕС: Круглий стіл «Сьогодення та майбутнє людини та Чорнобильської зони відчуження» і поїздка до міста Чорнобиль.

Після звіту учасники затвердили План роботи Громадської ради при Державній інспекції техногенної безпеки України на третій квартал 2012 року.

Крім того, на засіданні затверджено:

— Положення про Експертну комісію Громадської ради при Держтехногенбезпеки;

— Положення про Комітети Громадської ради при Державній інспекції техногенної безпеки України.

Як і Громадська рада при МНС, Громадська рада при Держтехногенбезпеки бере участь у законотворчій діяльності.

На засіданні було затверджено розроблений проект Закону України «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення» щодо підвищення відповідальності за порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки (ст. 175 КпАП) та встановлення адміністративної відповідальності за нанесення шкоди інженерному обладнанню пожежної безпеки у будівлях, житлових та нежитлових приміщеннях.

Усі зміни і доповнення до законопроекту розроблено у Комітеті, очолюваному Борисом Платкевичем. Пан Борис запропонував розглянути це питання і у Громадській раді при МНС.

Учасники засідання неодноразово наголошували на важливості врегулювання відповідальності за пошкодження чи демонтаж протипожежного обладнання у багатоповерхових будівлях.

За їхніми словами, людина повинна усвідомити необхідність цього обладнання, а для цього слід проводити інформаційно-роз’яснювальну роботу.

Громадською радою вирішено ініціювати звернення через Держтехногенбезпеки до Кабінету Міністрів України щодо визначення у проекті Закону України «Про Державний бюджет на 2013 рік» грошових видатків на пропагандистську кампанію щодо забезпечення безпеки людини у багатоповерхових будинках.

Комітети Громадської ради, за ініціативою Бориса Платкевича, розглянуть також питання незадовільної якості написання приписів пожежними інспекторами через незнання нормативної бази.

Наприкінці засідання присутні привітали Олександра Леонтієва з Днем його народження.

До поздоровлень пана Олександра приєдналася і Громадська рада при МНС України. 

Окрім засідання Громадської ради при Держтехногенбезпеки, Олег Олійник та Юлія Олійник були в гостях у журналу «Пожежна безпека» та заступника його головного редактора, завідувача відділу пожежно-рятувальної служби Володимира Салиги, а також бачили музей Державної інспекції техногенної безпеки України, де представлені фотографії, сувеніри на пожежну тематику і зразки нагород, які вручає інспекція.

                    Юлія Олійник, прес-секретар Громадської ради при МНС України