Шосте засідання Громадської ради при МНС України (Аудіо)

Громадська рада при МНС України напередодні своєї річниці заснування провела шосте чергове засідання.

У роботі засідання 5 липня 2012 року взяли участь члени Громадської ради та представники Міністерства: начальник Відділу медико-біологічного захисту та профілактики невиробничого травматизму Віталій Маринюк і заступник начальника Відділу Тетяна Письменна, радник Міністра (на громадських засадах) Віктор Пакулько.

Затвердивши План дій Громадської ради на 3-й квартал 2012 року, присутні заслухали підсумкові за другий квартал звіти Робочих груп та Секретаріату.

Звіти Робочих груп було взято до уваги і визнано їхню роботу задовільною.

Взято до уваги і звіт Секретаріату, а питання щодо кандидатури Секретаря вирішено винести на засідання Правління.

Представники Міністерства надзвичайних ситуацій звітувати з питання Робочої групи з забезпечення формування проекту Закону України «Про Основні засади державної політики у сфері профілактики травматизму невиробничого характеру» (доповідач Віталій Маринюк), а також щодо створення на базі Міністерства надзвичайних ситуацій України єдиного органу управління щодо впровадження системи протимінної діяльності та її реалізації в Україні (доповідач Віктор Пакулько).

                         

Звіт Юлії Олійник, координатора Робочої групи з забезпечення членами Громадської ради при МНС України продуктивної інформаційної та комунікаційної політики через офіційний веб-сайт Громадської ради «Безпека людини», а також ефективного супроводу сайту (*mp3 3.47 хв.):

Звіт Робочої групи з забезпечення продуктивної інформаційної та комунікаційної політики

Наприкінці засідання Олег Олійник проінформував про зустріч голів громадських рад з представниками Кабінету Міністрів, що відбулася того ж дня.

У зустрічі взяли участь і Олександр Леонтієв (як член Громадської ради при Держтехногенбезпеки) та Олег Мусій (голова Громадської ради при МОЗ України).

Одним з питань, про які йшлося на зустрічі, було внесення змін до нормативно-правового забезпечення діяльності громадських рад, зокрема до постанови №996 .

Олег Мусій повідомив, що процес обговорення наданих пропозицій щодо внесення змін проходитиме без участі громадськості, тому закликав слідкувати за оновленнями сайту Міністерства юстиції, де буде оприлюднена узагальнена порівняльна таблиця з опрацьованими пропозиціями.

Свої пропозиції надали близько 20 громадських рад.

Олег Олійник зазначив, що відповідно до постанови № 996, «громадське обговорення проводиться обов’язково при прийнятті проектів нормативно-правових актів, які стосуються конституційних прав людини»: (*mp3 1.05 хв.):

Олег Олійник щодо громадських обговорень

Олег Олійник щодо національної ідеї (*mp3 1.05 хв.):

Олег Олійник щодо національної ідеї

Проведення наступного чергового засідання Громадської ради при МНС заплановано на вересень 2012 року.

Юлія Олійник, прес-секретар Громадської ради при МНС України