Олег Олійник зустрівся з Прем’єр-міністром України (Відео)

Зустріч голів громадських рад при центральних та місцевих органах виконавчої влади з Прем’єр-міністром України відбулася 14 червня 2012 року.

Громадську раду при МНС України представляв Голова Олег Олійник.

Також у заході взяли учать член Громадської ради Олег Мусій, Голова Громадської ради при МОЗ України, та Голова Громадської ради при Держтехногенбезпеки Сергій Новак.

Зустріч організовано з метою забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики відповідно до п. 6 постанови Кабінету Міністрів України від 3 листопада 2010 року № 996.

Прем’єр-мінстр у своєму виступі говорив про вже проведені реформи та плани Кабінету міністрів щодо покращення перш за все економічної ситуації у державі.

Голова Уряду звернувся до голів громадських рад за допомогою у подоланні корупції, — повідомляють «Факти», ICTV.

Відео: «Факти», ICTV

«Він наголосив, що Уряд чекає на конструктивну критику, і саме громадськість повинна вказувати на помилки та допомагати знаходити можливості для їх виправлення. Зокрема, як зазначив Прем’єр-міністр, завдяки співпраці з громадськістю вдалося уникнути багатьох помилок при розробці законодавства«, — Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

Під час зустрічі Прем’єр-міністр також зауважив на відкритості роботи Уряду, а також повідомив, що співпраця з громадськістю нині виходить на новий рівень:

Відео: Перший національний

Серед питань, які підняли голови громадських рад, було удосконалення постанови Кабінету Міністрів від 3 листопада 2010 р. № 996, якою затверджено Типове положення про громадські ради.

Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ повідомив, що на доручення Прем’єр-міністра підготовлено Порівняльну таблицю щодо внесення змін до постанови Кабінету Міністрів від 3 листопада 2010 р. № 996 «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики» (.doc), а Секретаріатом КМУ і Міністерством юстиції заплановано громадське обговорення майбутніх змін.

  • Представникам інститутів громадянського суспільства запропоновано долучитися до обговорення змін до постанови Кабінету Міністрів від 3 листопада 2010 р. № 996 та надати свої пропозиції, зауваження до 3 липня 2012 р. електронною поштою: andriychuk@kmu.gov.ua (тел.: (044) 256-72-03, Тетяна Андрійчук). Зустріч з головами громадських рад з обговорення доопрацьованих змін до постанови відбудеться на початку липня цього року.

На засіданні Уряду, на пропозицію голів громадських рад, буде прийнято рішення про створення при Кабінеті Міністрів Ради голів громадських рад, а також Молодіжну раду.

У результаті зустрічі Прем’єр-міністра з головами громадських рад, — повідомляє Секретаріат Кабміну, — на засіданні Уряду 18 червня було прийнято протокольне рішення Кабінету Міністрів щодо:

— вжиття органами виконавчої влади, при яких не створено громадські ради (Мінекономрозвитку, Міненерговугілля, Мінсоцполітики, Держветфітослужба, Держпраці, Укртрансінспекція, Держрезерв, Держпідприємництво, Держінвестпроект, Агентство держмайна, Держсільгоспінспекція, Держфінінспекція, Державна міграційна служба, Держстат), заходів з їх формування в установленому порядку;

— забезпечення органами виконавчої влади ефективної взаємодії з громадськими радами, залучення їх до підготовки проектів нормативно-правових актів, включення голів рад до складу колегій відповідних органів;

— подання Мін’юстом до 9 липня 2012 р. на розгляд Уряду доопрацьованого за результатами громадського обговорення проекту постанови Кабінету Міністрів від 3 листопада 2010 р. № 996.

  • Члени громадських рад запрошуються до роботи над підготовкою інформації про створення та діяльність громадських рад при органах виконавчої влади для повторного заслуховування на засіданні Уряду. Відгуки про роботу громадських рад та рівень співпраці з ними органів виконавчої влади приймаються за адресою gromrada@kmu.gov.ua до 10 липня 2012 року. 

Юлія Олійник, прес-секретар Громадської ради при МНС України