Представники Громадської ради при МНС взяли участь у Круглому столі на тему безпеки персональних даних

Зважаючи на поширеність питань, пов’язаних із безпекою, члени Громадської ради при МНС України досліджують усі аспекти безпеки людини.

5 березня 2012 року представники Громадської ради взяли участь у спільному засіданні Комітету з медичного права Асоціації правників України, компанії NBScience limited (GB), Громадської ради при МНС України і Правової комісії Громадської ради при МОЗ України за круглим столом на тему: «Захист персональних даних осіб, що беруть участь у клінічних випробуваннях лікарських засобів».

Серед представників Громадської ради при Міністерстві надзвичайних ситуацій у Круглому столі взяли участь Голова Громадської ради при МНС, член Громадської ради при МОЗ та член Правління Асоціації правників України Олег Олійник, Віце-президент Асоціації «Учасників програми раннього виявлення та оповіщення випадків виникнення надзвичайних ситуацій в Україні» Олександр Леонтієв та прес-секретар Громадської ради при МНС Юлія Олійник.

Учасники заслухали виступи та доповіді Олени Беденко-Зваридчук, голови Комітету з медичного права АПУ, директора ЮК «МедАдвокат», Євгена Задорина, кандидата медичних наук, спеціаліста з клінічних випробувань лікарських засобів компанії NBScience limited (GB), Світлани Івасенко, юриста, фахівця з клінічних випробувань лікарських засобів юридичної компанії «Арцингер» та Володимира Козака, заступника голови Державної служби з питань захисту персональних даних.

Упродовж Круглого столу учасники обговорили питання етичних стандартів підходу до проведення клінічних досліджень;правове регулювання обробки, збереження, передачі та знищення конфіденційних даних; питання доступу до персональних даних і відповідальності, а також визначення понять лікарської та медичної таємниць, правового статусу пацієнта, дослідника, спонсора, володільця і розпорядника баз даних.

Крім того, було прийнято Резолюцію з пропозиціями, що була надіслана до Комітету з питань охорони здоров»я Верховної Ради, Міністерства охорони здоров’я та Міністерства юстиції України.

Юлія Олійник, прес-секретар Громадської ради при МНС України