Чергове засідання Правління Громадської ради при МНС України

Чергове засідання Правління відбулося 6 березня 2012 року в офісі Громадської організації «Український союз пожежної та техногенної безпеки».

У засіданні взяли участь Олександр Компанець, Олександр Леонтієв, Олег Олійник, Юлія Олійник, Юлія П’ятниченко, Борис Платкевич.

На засіданні Правління його члени продовжили розгляд нагальних питань планування та організації роботи Громадської ради, зокрема:

1. Формування проекту Плану дій Громадської ради при МНС України на 2012 рік;

2. Формування проекту Плану дій Громадської ради при МНС України на перший квартал 2012 року;

3. Визначення, організація та проведення першочергових заходів щодо продуктивної роботи Громадської ради при МНС України;

4. Організація облаштування та ефективного використання приміщення Громадської ради при МНС України за адресою: м. Київ, вул. Золотоворітська, 6б, к. 5.

Упродовж засідання на розгляд було поставлено питання фінансування роботи Громадської ради з метою її оптимізації та ефективності.

До обговорення цього питання долучилася запрошена Оксана Паращук, представник Громадської організації «Фонд «Європа XXI», президент якої входить до Громадської ради при МНС України.

У своєму виступі щодо залучення коштів з грантів на розбудову громадянського суспільства і ефективності їх використання, пані Оксана зазначила, що громадянське суспільство повинне забезпечити зв’язок з громадянами, щоб «його концепція дійшла до споживача».

Члени Правління вже вкотре торкнулися питань важливості комунікації та інформування громадськості. Обговорюючи першочергові заходи роботи Громадської ради, Олег Олійник запропонував розпочати саме з комунікації як способу забезпечення продуктивної та дієвої роботи колективу Громадської ради.

Крім того, учасники обговорили питання взаємодії громадських рад України.

Олег Олійник наголосив на вже існуючій співпраці громадських рад при МНС, Державній інспекції техногенної безпеки України та МОЗ: «у форматі громадських рад при МНС, Держтехногенбезпеки та МОЗ ми вже створили громадянське суспільство. Хоча воно поки формалізовано в документах, але воно може бути реалізоване і стати фактичним».

Нагадаємо, що на етапі створення Громадської ради при МНС Громадська рада при МОЗ підтримала якісно нове Положення про Громадську раду при МНС України, взявши за основу закладені у ньому принципи при формуванні свого основного документу.

Плануючи спільну роботу з Громадською радою при Державній інспекції техногенної безпеки України, члени Правління запросили на засідання її Голову Сергія Новака, який долучився до формування проектів Планів дій Громадської ради при МНС України на 2012 рік та перший квартал 2012 року.

Крім того, з метою одностайності та дієвості роботи Громадської ради, Олег Олійник запропонував членам Правління розглянути Пріоритети та визначити серед них найпріоритетніші з метою їхньої першочергової реалізації.

Юлія Олійник, прес-секретар Громадської ради при МНС України