Віталій Кличко: влада повинна відчути нашу силу

Чи вдасться привести до влади нових людей та повернути незалежність парламенту України, які шляхи створення спільної більшості у новій Верховній Раді та забезпечення нової якісної політики, як втілити європейські принципи та зберегти культурні цінності нашої держави – про це та багато іншого говорив лідер політичної партії «УДАР» Віталій Кличко під час прес-конференції в УНІАН.

 

Серед присутніх були Голова Громадської ради при МНС України, член Правління Асоціації правників України Олег Олійник та прес-секретар Юлія Олійник.

На прес-конференції, присвяченій співпраці опозиції під час виборчої кампанії, Віталій Кличко заявив про готовність співпрацювати «з кожними демократичними силами, які відстоюють європейські цінності». За словами пана Віталія, опозиція повинна відмовитися від конкуренції і боротьби між собою, а, натомість, конкурувати із сьогоднішньою владою.

«Партія «УДАР» має позитивну динаміку підтримки наших виборців. Я впевнений у нашій перемозі», — зазначає Кличко.

Віталій Кличко також зауважив, що його команда виступає не за «декоративне» об’єднання навколо округів, а за об’єднання навколо спільних ідей.

Лідер «УДАРу» говорить: «Виборці чекають оновленої відповідальної політики». З огляду на це, за його словами, опозиція повинна надати відкриті партійні списки, проводити відкриті з’їзди та надати відкриті біографії кожного зі своїх кандидатів.

Крім того, Віталій Кличко закликає до активної співпраці з громадянським суспільством та наголошує на важливості відпрацювання принципів взаємодії з громадськими організаціями та ЗМІ.

На зауваження журналіста про неминучі фальсифікації під час наступних парламентських виборів та запитання про те, чи готовий Кличко восени очолити рух і захистити вибір людей, пан Віталій запевнив: «Мовчати ми не будемо». За його словами, ведуться постійні переговори з представниками світових держав про забезпечення на виборах в Україні максимальної кількості міжнародних спостерігачів.

Влада повинна відчути нашу силу, готовність до удару по фальсифікаціях.

Крім того, під час прес-конференції Віталій Кличко повідомив про своє звернення до представників опозиції з ініціативою підписати Угоду про взаємну співпрацю під час виборів до Верховної Ради України і створення демократичної більшості у Верховній Раді VII скликання. Пан Віталій презентував проект Угоди та закликав до конкретних кроків задля ефективної співпраці опозиційних сил.

Також журналісти поцікавилися планами Віталія Кличка щодо виборів мера міста Києва. Кличко оголосив про свої наміри балотуватися на посаду мера та зазначив, що «виходячи з логіки», вибори мають відбутися одночасно з парламентськими виборами.

«Я впевнений, що Київ є візитною карткою України. З міста Києва повинні починатися всі реформи, що проводяться в Україні», – висловив упевненість він.

Наприкінці, Олег Олійник зауважив, що «успішну державу будують успішні люди».

На його запитання про стратегію успіху держави України, яку може запропонувати команда Кличка, пан Віталій, процитувавши гасло «УДАРу»: «Від успіху кожного – до успіху країни», відповів, що запорукою цього є всебічна відповідальність; немає нічого неможливого, якщо дуже цього хотіти, а від успіху кожного ми можемо прийти до успіху України.

«Успіх кожного з нас додасть сил країні», — з цими словами Віталія Кличка та схвальними оплесками журналістів завершилася прес-конференція лідера політичної партії «УДАР».

 

Юлія Олійник, прес-секретар ГР при МНС України